Burchten en spijkerpoepen
Door: eef
Blijf op de hoogte en volg Eveline
04 April 2006 | Tsjechische Republiek, Brno
Het wordt hier eindelijk een beetje lente. Knopjes aan de bomen, zonnetje, buiten lopen zonder dikke jas aan. Lekker. Wel een erg druk schema, met een intensieve cursus van een week. Veel films en colleges. Wel interessant, het onderwerp is Hollywood, dus de films zijn ook Hollywood: Star Wars, E.T. The Lion King, Titanic. Allemaal al gezien, maar maakt niet uit.
2 weekjes geleden naar Olomouc geweest. Erg charmant stadje met een groot aantal unesco beschermde monumenten. Het bezit na Praag de meeste monumenten van Tsjechië en partnerstad van Veenendaal hahaha. Niet een heel grote stad, maar wel een hele dag waard dankzij de vele kerkjes en schattige straatjes. Onze gids kwam er zelf vandaan, dus was erg enthousiast en wist ons de mooiste plekjes te tonen, zoals een restaurant op de 16e verdieping, met mooi uitzicht.
Een week geleden zijn we met de international student club ook naar Southern Bohemia gereden, het gebied in het zuidwesten van Tsjechie, gekenmerkt door zijn vele middeleeuwse dorpjes. Ook erg populair onder de Tsjechen zelf. Van alle tripjes die we tot nu toe gemaakt hebben, was dit de mooiste. In 2 dagen hebben we 6 steden bezocht, ontzettend vermoeiend (was ook beetje ziek), maar echt de moeite waard.
Het doel van de eerste dag was Cesky Krumlov. Na een bezoek aan onder ander Ceske Budejovice kwamen we daar ’s avonds aan. Een middeleeuws stadje omringd door een rivier en met als meest dominant kenmerk de burcht op de berg. De meest indrukwekkende stad tot nu toe, dankzij het authentieke gevoel. Al die kleine straatjes en dan die burcht, poe. Zie foto's. We hebben er de avond en volgende ochtend doorgebracht en zijn toen nog doorgereden naar het (nu nog erg grauwe) Hluboka kasteel en Tabor, waar we gegeten hebben in een nagebouwde koets.
Hehe. Toen was er de country presentation van Nederland. Iedere week presenteert een andere groep haar land. In het geval van Nederland betekende dat een dialoogje over prostituees, gespeeld door ‘vrijwilligers’, een voordracht van (een vertaalde versie van) 15 Miljoen Mensen en spijkerpoepen! Erg gelachen. We hadden graag ook nog willen koekhappen, maar peperkoek was in geen velden of wegen te bekennen en de Tsjechische koek hield het niet. Als hapjes was er kaas, drop en alcohol mocht niet ontbreken, dus daar waren de bekertjes advocaat. Viel niet bij iedereen even goed in de smaak, dus ik heb me opgeofferd en er een aantal weggewerkt :)
Verder eindelijk ook weer eens live muziek gezien. We hebben hier club Fleda, waar ik, sinds we er de eerste dag film hebben gekeken, graag een keer terug naartoe wilde voor een live optreden. En dat hebben we vorige week gedaan. Een band die onderdeel was van het Franse festival Bonjour Brno: Sayag Jazz Machine. Erg moderne jazz in een drum and bass jasje. Erg fijn optreden. Een heel ander feestje was Vibrations: een enorm technofeest met een man of 4000. De hele avond/nacht doordansen op de muziek van zo’n 5 verschillende DJs. Niet helemaal mijn muziek, techno, maar wat een geweldige atmosfeer zeg.
Oja, ben ook verhuisd, maar binnen Vinarska, dus kaartjes mogen nog steeds naar hetzelfde adres. Hint, hahaha...Gezellig met Nederlandse Ilse, ook goed welkomstfeestje gebouwd :) Inclusief waarschuwing van de receptie!
Volgend weekend naar Wenen, erg veel zin in. Dat was de update van deze keer weer lieve lezers. Bedankt voor jullie geduld ;) Geniet van het, hopelijk ook in Nederland, naderende lenteweer en mail me maar snel weer! Mis jullie wel hoor! Fijn om al jullie reacties te lezen, thanks :)
04 April 2006 - 16:15
Anke:
Lieve Eef,
Bedankt voor je trouwe schrijverij. Je hoort heel snel van mij.
Liefs,
Anke -
04 April 2006 - 16:22
Sarah:
Hoi Eef! Ziet er weer super uit! 2 maanden alweer! pffff Mijn Tjechisch gaat met sprongen vooruit met al die namen en woorden :). Wel aan de studie gaan he! :) Wie is die krullenbol naast je? :P
Veeel plezier! Liefs, Sarah -
04 April 2006 - 17:01
Frans En Anke:
Hoi Eef, Even tijd om (mede namens Frans, we hebben uitgebreid alle foto's bekeken) wat "uitgebreider" te reageren. Leuk dat je zoveel foto's maakt. Dat maakt dat wij, thuisblijvers, echt mee kunnen voelen. Goed dat je een fijne basis hebt in de vorm van een prima kamergenote.
Belangrijk, zeker ook gezien het toch wel heel stevige schema. (Ook) als je moe bent is het fijn als je jezelf kunt zijn.
Zet ém op en bedankt voor je uitgebreide verslag.
Hoor je nog veel over de wateroverlast ? Volgende week gaan we waarschijnlijk naar Zuid Duitsland. Als we ergens een berg op gaan, zwaaien we wel ik keer richting oosten. Wel terug zwaaien hoor. -
04 April 2006 - 17:15
Saskia:
Leuk weer Eef! En cool, ik ben ook in Cesky Krumlov en volgens mij ook in Ceske Budejovice geweest. Party on en tot mailens!!
xSas -
08 April 2006 - 12:38
Tom:
Hej Eef ik heb geboekt! ...en daarnaast ook pinkpop kaartjes besteld, Whoohoo anouk :P <-- mislukte smiley. Dat chesky krumlov is inderdaad wel bizar. Nog geen vampieren tegen gekomen daar trouwens?
Ik heb iig heel veel zin om te komen. X - Tom -
09 April 2006 - 06:29
Annick:
Hee eefje!
Wat een mooie pitoreske foto's zeg! Die stadjes/dorpjes zien er inderdaad erg schattig uit. Vind vooral de luchtbrug erg cool :)
Super leuk dat je ook naar een optreden bent geweest. Is fleda de plek waar the frames ook opgetreden hebben? (da's dan dubbel zo cool;))
Oja, en ik sluit me bij sarah aan: wie is die krullebol op de foto?? Je voormalige buurman? ;)
Ikzelf heb nog maar twee daagjes in Australie en dan moet ik weer naar huis. :(
Gelukkig kan frank me naar het vliegveld in adelaide (waar we nu zijn) brengen, maar het zal wel weer emotioneel afscheid worden. (gelukkig heb ik besloten te van adelaide naar melbourne te vliegen ipv bus, dat scheelt weer even 10 uur..)
Nu dus nog even Adelaide. Niet zo'n heel boeiende stad. Maar het weer is lekker en ben erg benieuwd naar de botanische tuinen hier. Spreek je gauw!
Veel liefs,
Annick -
14 April 2006 - 09:21
Jorn:
Eefje! Wat een vette shit allemaal! Jij zit echt geen moment stil he.... :D Echt supervet om te lezen en zien wat je allemaal doet daar... ben nog steeds een beetje jaloers ;)
Techno is toch best wel lachen he! Ben afgelopen weekend op Awakenings geweest 8) waaaaa zoooooo supervet! Ookal had ik iedereen uitgelachen als een jaar geleden beweerd werd dat ik naar dit soort muziek zou luisteren! (goed tegen rsi trouwens)
Enniewees, we mailen!
.xx. -
14 April 2006 - 14:50
Eef:
heee allemaal! Bedankt voor jullie reacties :) update over Wenen en heftige feestjes volgt. Vanavond naar een groot feest in Praag :D
liefs! -
17 April 2006 - 18:31
Sas:
En en en en hoe was de techno party in Praag??? -
18 April 2006 - 22:43
Dionne:
Hee Eef,
Zo te lezen vermaak je je nog prima. Kom je nog wel aan leren toe?
Het is hier echt saai nu. Project net afgerond en nu maar hopen dat ik een stageplek vind. Misschien dat ik voor een paar maandjes Utrecht verlaat. Maar toch liever niet.
Ben wel benieuwd naar die heftige feestjes. Wie war das?
xx -
19 April 2006 - 12:20
Eef:
Vibrations in Praag was gestoord!! Verhalen volgen ;) -
19 April 2006 - 19:08
Stean:
waar blijven de verhalen ;)