Gotham City Budapest
Door: eef
Blijf op de hoogte en volg Eveline
02 Maart 2006 | Tsjechische Republiek, Brno
Ten eerste: we hebben een super gezellig weekend gehad met z’n allen, heel veel kunnen zien in een paar dagen, maar met de Hongaarse medemens hebben we niet zo’n geweldige ervaringen gehad.
Donderdagnacht zijn we vertrokken. Dat was zwaar, want de avond ervoor hadden we de eerste van de country presentation parties gehad. Deze avonden presenteren alle nationaliteiten hun eigen land en dat levert nogal wat hilariteit op, zeker in combinatie met een lading pivo. Tja, het was toch ook de Tsjechische presentatie… wat wil je… Ok, donderdag op vrijdagnacht dus met de trein van 5.15 naar Budapest. Dat betekende om 4 uur meeten in de lobby, dus 3 uur opstaan. Apart, zeker als je bedenkt dat dat het tijdstip was dat we de meeste nachten ervoor naar bed waren gegaan.
De treinreis heen was prima, nog een beetje geslapen en voor de rest gezellig gekletst met medereizigers Alina (Letland), Amy, Hala, Jamie, John en Steven (GB) en Ilse (NL). Op advies van onze Finse vrienden zijn we in Budapest op zoek gegaan naar het August Hostel, waar we voor 4 euro per nacht (!!) terecht zouden kunnen. Apart figuur, de eigenaar van het hostel. Jim, voormalig inwoner van Chicago, en niet zo’n hoge pet op van het Hongaarse volk. Wist ons subtiel uit te leggen dat een groot deel van de inwoners ‘rats’ waren, of ‘the children of rats’. En we moesten vooral oppassen voor de Arabs, want die waren toch alleen er op uit om zo veel mogelijk geld uit je zak te kloppen. Budapest is Gotham City. Goed.
Ok, even meeklagen dan. Het begon in het parlement, waar we zodra we ook maar 1 minuut draalden, ‘vriendelijk’ en zeer nadrukkelijk verzocht werden om bij de groep te blijven door een van de vele guards. Wat een stelletje zuurpruimen zeg. In het restaurant kregen we allemaal het gevoel genegeerd te worden, tenzij we de rekening vroegen natuurlijk en bij snackbars werden we flink afgezet. In de trein op de terugweg deed een conducteur verwoede pogingen om ons geld af te troggelen, aangezien we onze trein gemist hadden en een andere, voor ons ongunstige trein, hadden moeten nemen. Gelukkig waren we tegen die tijd met zijn 11en en daar kan zelfs een dronken Hongaarse conducteur niet tegen op. Formal letter of complaint here we come!
Budapest, wat ik ook klaag over de mensen, is een ontzettend mooie stad. En de Hongaren zijn natuurlijk niet allemaal onaardig Beetje overdreven natuurlijk. Voor de rest geen nare ervaringen. Echt een superleuk weekend gehad. We hadden nogal ongeluk wat het weer betrof, maar dat hield ons toch niet tegen. Jim, onze hosteleigenaar, had voor ons een mooie route uitgetekend, die we braaf gevolgd hebben en zo hebben we de meeste toeristische sites wel gezien. De markthal, het Budapaleis, het kasteel, het indrukwekkende parlement, de Istvan Basilika, Heroes Square, en de beroemde baden.
De baden mochten we volgens Jim echt niet missen, en dat was waar. Heerlijk. Ongeveer 13 baden, verschillend in temperatuur, een aantal sauna’s, een buitenland en natuurlijk veel gebubbel. Vooral de buitenbaden waren een aparte ervaring, aangezien we in onze badpakken rondhuppelden en dat een beetje koud was aangezien het sneeuwde… We zijn uiteindelijk twee keer geweest. En we hebben natuurlijk nog een beetje gefeest ;-)
Deze week ook weer les gehad natuurlijk. Zelfs een eerste presentatie gehad, die heel goed ging. Moest wat vertellen over het beeld van de African American in The Birth of a Nation. Ook weer Tsjechische les en wat andere vakken. Best interesting allemaal.
Dit weekend naar Praag! Heeeel veel zin in! Tot mailens!
02 Maart 2006 - 21:15
Saskia:
Jaaaaa eindelijk ben ik een keer de eerste!!
Weer superleuk om te lezen/zien eef. Die baden zien er echt heerlijk uit :D
Hahaha op t moment dat ik dit schrijf luister ik online 3fm en komt ineens een live-versie van Watskeburt op. Goeie herinneringen aan afgelopen zomer!!
xSas -
02 Maart 2006 - 21:20
Annick:
ahaa! De eerste! jippie! ;)
Wat tof dat jullie in Budapest geweest zijn! Ziet er uit als een hele mooie stad.
Ik heb gisteren mn visum geregeld, dus ben nu bijna ready to go! Nog minder dan twee weekjes :):)
Liefs! -
Saskia:
Haha, sorry Annick... -
03 Maart 2006 - 10:29
Jorn:
wtf mate! nu lijken al die baden op elkaar, maar ik zou zweren dat ik daar ook geweest ben!
Nice stuff...
Geen tijd voor lange reactie, afstuderen is een tijdrovende business!!!!
xxx.Jorn -
03 Maart 2006 - 11:41
Dionne:
Ben nog nooit in Hongarije geweest, maar heb je de 'Duna' ook gezien? Gaaf zeg dat kasteel bij Heroes Square. Mooier dan het paleis in D'Haag waar ik gisteren geweest ben. Fijn te horen dat je het leuk hebt.
xx -
07 Maart 2006 - 10:08
Anke:
Wat een luxe bestaan als je vriendinnen vechten om als eerste te mogen reageren op jouw verhalen..... Nee hoor grapje. Dat je dierbare en dus kostbare vrienden hebt wist je ook al voor je reis naar Tsjechië, daarvoor had je niet behoeven te gaan. Maar wel vanwege je ervaringen zeg. Meid, wat geven ze jullie kansen om een eindeloze ervaring op te doen. Leuk dat je weer zoveel foto's hebt toegevoegd. De afgelopen 10 dagen hebben we onze sneeuwervaring van jouw heenries in geprobeerd te halen door naar de Eifel en de Hunsruck te gaan met de camper. Dat hebben we geweten: ingesneeuwd, maar op een prachtige plaats. De rest van mijn reactie volgt nog, maar niet alleen afstuderen kost veel tijd, dus ik moet er even tussenuit.
Veel liefs van ons beiden,
Frans en Anke -
08 Maart 2006 - 11:25
Hé Annick,
Ook (weer) reisplannen ? Ook voor langere tijd ?
Succes met de voorbereidingen !
Anke -
08 Maart 2006 - 14:41
Anke:
Fijn Eef dat jullie zo'n leuke tijd in Wenen hebben gehad. Ik ben er nog nooit langer dan een dag geweest, alleen als stad, die toevallig op onze route lag. Maar Wenen moet te gek zijn. We zijn al jaren van plan daar ook eens een kijkje te nemen.Leuk ook al die sneeuw, maar daar heb je in de afgelopen tijd in Tsjechië ook al het een en ander van gezien.
Ik schrijf je wel weer als jij je verslagje over Wenen wel al geschreven hebt, maar door de reactie eerder te schrijven dan jij je verslagje schrijft, ben ik Saskia en Annick lekker voor.
Anke -
10 Maart 2006 - 20:09
SteaN:
Rare mensen he die hongaren? haha leuk je verhalen zo te lezen. keep posting. gr. -
15 Maart 2006 - 01:25
Menno:
Heeey Eveline! Wat cool je verhalen te lezen! Eindelijk na een maand in the middle of nowhere te hebben gezeten gaan we morgen weer naar de grote stad en kunnen we weer rustig op internet en dergelijke en dan is vrijdag de grote dag voor Frank en Annickie :-) Phoe zal een zwaar reisje voor d'r worden maar cool dat ze komt. Erg leuk om je fotos te zien, ziet er errrug gezellig uit allemaal! Anyway ik wens je nog hele veel plezier en we keep in touch! Groetjes en een dikke kus vanuit Australie! -
15 Maart 2006 - 12:32
Eva:
Hey meis,
Leuk al die verhalen te lezen...
Ik hoop nog een keer met Ward langs Praag (tenzij jij helemaal verknocht bent geraakt aan Brrrrrno natuurlijk) kunnen komen. Het klink allemaal zo heerlijk!
Ik ben gestopt met journalistiek en begonnen met mijn scriptie. Tja... even omschakelen. Mijn scriptiebegeleidster gaat nl per september elders werken. Maar ja, het voelt we goed zo eigenlijk...
En het is volgende week lente!!! Moet jij daar in Tsjechie nog even op het zonnetje wachten?
Geniet ervan....
Liefs -