Tereza in Ostrava - Reisverslag uit Brno, Tsjechische Republiek van Eveline Walter - WaarBenJij.nu Tereza in Ostrava - Reisverslag uit Brno, Tsjechische Republiek van Eveline Walter - WaarBenJij.nu

Tereza in Ostrava

Door: eef

Blijf op de hoogte en volg Eveline

20 Februari 2006 | Tsjechische Republiek, Brno

De laatste lesloze week alweer, want deze week begint het semester eindelijk. En ik vertrouw er wel op dat de meeste mensen zich door een paar lessen niet het feesten af zullen laten houden hehe. Weer een erg volle week gehad, die vooral in het teken stond van ons bezoek aan Tereza in Ostrava.

We zijn eerst op dinsdag met een grote groep internationale lui naar Swan Lake van Chaikovsky gaan kijken. Iedereen netjes gekleed, maar toch vielen we nogal uit de toon tussen alle balletbezoekers in het chique Janáček theater. Vooral qua leeftijd haha.

De volgende dag zijn we met 5 meiden naar Ostrava gegaan, een industriestad in het noorden van het Moravische deel van Tsjechië. Tereza woont daar en had ons uitgenodigd haar stad te bezoeken. We mochten bij haar moeder slapen, die lekker voor ons gekookt heeft, super lief.

Tereza was een fantastische guide en had een vol programma voor ons samengesteld. We zijn naar een skigebied gegaan in de bergen met de interessante naam Moravskoslezský Kraj. Nog nooit zo veel sneeuw gezien. De reis omhoog met de skilift was zoooo koud, maar wel ontzettend gelachen om onze hachelijke situatie. We hebben daar wat warms gegeten en gedronken en zijn door de sneeuw naar het beeld van de god Radegast geklommen (ook de naam van het lokale bier). Dat beeld viel nogal tegen omdat het zo klein was, maar later bleek dat ongeveer de helft, dus 1,5 meter (!) zich onder de sneeuw bevond. ’s Avonds gezellig met koekjes en zelfgemaakte Gluhwein de Tsjechische oscarwinnende film Kolya gekeken. Vrijdag zijn naar het Mining Musem gegaan en na een tour door Ostrava later op de dag naar het theater, waar Tereza in Swan Lake speelde. Dus nog een keer naar Swan Lake  maar deze keer hebben we vanuit de coulissen gekeken. Erg apart, tussen de zwaantjes. ’s Avonds zijn we uitgegaan in het gebied met de grootste concentratie clubs en bars ooit. Lekker gefeest, goede afsluiter van een heel gezellige tijd in Ostrava.

Zaterdag waren we weer ‘thuis’ en zijn we gelijk ’s avonds met een hele groep in een sportbar naar de hockeywedstrijd Tsjechië - Finland gaan kijken. Weer verloren, maar dat kon onze pret natuurlijk niet drukken. Weer naar Livingstone gegaan met zijn allen en goed gefeest.

Ik stel Brno steeds meer op prijs. Het is niet zo mooi als Praag schijnt te zijn, maar het heeft echt zijn charme. Er zijn genoeg mooie plekken te ontdekken, hopelijk kan ik jullie dat een beetje laten zien op de foto’s (of als jullie hier zijn hihi). De Tsjechen zelf kunnen een beetje nors overkomen, maar zijn ook erg behulpzaam. Even verder kijken dan de eerste impressie dus...

• 20 Februari 2006 - 19:31

Tom:

Jeuj eerste reactie ;)
    Jammer dat jullie niet naar beneden zijn geskied!

Anyways, suc6 net de eerste lessen en have fun en veel gezelligheid!! (kan iemand me eens en voor altijd vertellen van gezellig is in het Engels??)

• 21 Februari 2006 - 14:19

Jorn!:

>Weer verloren, maar dat...

Haha Eef, je begint je al aardig thuis te voelen daar he! :)

• 21 Februari 2006 - 14:23

Nog Een Keer Jorn:

Leuk trouwens die zwaantjes... :P

• 21 Februari 2006 - 14:25

Annick:

Hee eefje!

Coole verhalen + foto's weer! Maar wat een sneeuw zeg! Is natuurlijk heel mooi om te zien, maar ben toch blij dat in Nederland de lente weer in de lucht hangt (min of meer...)
    Oh, en wie is wie? Tereza is je tutor/mentor, toch? Maar de rest hou ik niet meer bij.. ga je vorige berichten wel eens nalezen ;)
    Ben nu in de bieb, goed he! (maar helaas wel weer achter pc en niet in de boeken... ah well)

hopelijk heb jij meer succes met je eerste lessen :)

Liefs!

PS: Tom, het woord gezellig bestaat niet in de engelse taal; mooie taal is nederlands toch... ;)

• 21 Februari 2006 - 19:20

Dionne:

Wat een sneeuw, zeg! Het wordt daar toch wel nog warmer? *-)
    Terwijl jij moet beginnen, heb ik volgende week vakantie. Wat fijn is dat toch. :) Veel succes and keep on posting!

• 22 Februari 2006 - 08:49

Anke Aan Tom:

Hoi Tom. Wil jij je site van je zus niet belasten met je eigen vragen. Annick heeft helemaal gelijk. Alleen het Nederlands en waarschijnlijk alleen de Nederlanders kennen gezelligheid. Dat is natuurlijk ook dereden waarom Annick en ook jezus en Saskia steeds weer (gelukkig naar Nederland terug komen).
    Groeten, Anke

• 22 Februari 2006 - 08:54

Anke:

Hoi Eefje, Te gek hoe jij Tsjechië echt beleefd. Niet als gemiddelde toerist maar met de Tsjechen samen en dat is de enige manier. Het is ongelooflijk hoeveel jij al gezien en mee beleefd hebt. Belangrijk ook nu je in de studie met Tsjechen samen (moet) gaan werken. Dit is een ervaring voor het leven. Sommige kansen krijg je maar één keer en die moet je grijpen (hadden we dat niet al eens eerder geconstateerd). Heel veel succes met de studie en je leven in Brno. We leven mee, groetjes ook van Frans uiteraard,
    Anke

• 22 Februari 2006 - 21:57

Saskia:

Dag lieve Eef!

Wat een verrassing, alweer een berichtje :) Goed te zien dat jij je wel vermaakt daar in t koude Tsjechie.

Sarka kan haar ogen op t moment niet van de tv afhouden: de kwartfinale ijshockey tussen Tsjechie en Slowakije is nu op, 2e deel is net afgelopen en t is 2-0 voor Tsjechie, dus een blije Sarka hier op de bank :)

Wat cool trouwens, t Zwanenmeer, ik ben zooo jaloers!!! En lekker veel gefeest aan de foto´s te zien, way to go Eef!

xSas

• 22 Februari 2006 - 22:49

Sas:

De ijshockeywedstrijd is net afgelopen, 3-1 voor Tsjechie. Als t goed is was t een live-uitzending, dat wordt dus NU METEEN feest vieren in de kroeg Eef!!

• 23 Februari 2006 - 11:12

Eef:

Jaaaa, Tsjechie heeft gewonnen :) We hebben inderdaad goed gefeest gisteren!

• 26 Februari 2006 - 08:07

Pa:

Hé meis,
    Wat een genieten!!
    Ik moet terugdenken aan de 2 keer dat ik met een collega ook in CeskoSlovensko was. 1975?
    Ik herken alleen het landschap niet; het was toen zomer en herfst. Prachtige warme kleuren. Ik heb zelfs wat onthouden uit die tijd: jedna, dwa, tri, .., piët etc...Skoda...Ik moet vaak aan je denken!

Dikke kus